אולקוס, או בשמו המדעי "כיב פפטי", הוא פצע דלקתי המתפתח בדופן הקיבה או בתריסריון, שהוא קצהו של המעי הדק. התפתחות אולקוס היא תופעה נפוצה מאוד המשפיעה על בין 2.4%-6.1% מהאוכלוסייה.
התופעה נגרמת בעקבות גורמים שונים שמשבשים את האיזון בקיבה, כאשר השכיח ביותר מביניהם הוא חיידק ההליקובקטור. סיבות נפוצות אחרות כוללות מתח נפשי גבוה, עישון, צריכת אלכוהול מופרזת ושימוש יתר בתרופות אנטי-דלקתיות.
טיפול קונבנציונלי נגד אולקוס מתבסס בדרך כלל על נטילת תרופות. הבעיה היא שפעמים רבות, הטיפול התרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי מטרידות הכוללות כאבי ראש, שלשולים ועוד. לכן, רבים מהסובלים מהתופעה
פונים לטיפול טבעי, אשר יכול לשפר ואף לרפא את הכיב, בלי לגרום לתופעות לוואי.
במאמר זה נסקור
מספר טיפולים טבעיים, אשר יכולים לסייע בריפוי כיבי קיבה.
תזונה נכונה:
תזונה עשירה בפירות, ירקות ודגנים מלאים אינה מועילה רק לבריאות הכללית, היא אף יכולה לסייע בריפוי כיב קיבה. בנוסף, אם אתם נוטים לסבול מהתפתחות כיבי קיבה, כדאי להפחית בצריכת קפאין ואלכוהול, ולהימנע ממזונות חומציים, חריפים, מלוחים או מטוגנים בשמן עמוק.
תוספים טבעיים:
1. מיץ כרוב: זהו טיפול טבעי לאולקוס אשר הומלץ על ידי רופאים עשרות שנים לפני המצאת האנטיביוטיקה. הכרוב עשיר בויטמין C, נוגד חמצון שהוכח כמסייע במניעה וטיפול בזיהומי חיידק ההליקובקטור. מחקרים רבים מצאו כי צריכה יומית של מיץ כרוב יכולה לסייע בריפוי כיב פפטי בצורה יעילה ביותר.
2. דבש: הדבש הוא מזון עשיר בנוגדי חמצון בעל מגוון של יתרונות בריאותיים. נראה כי הוא מסוגל לקדם ריפוי של פצעים רבים, כולל כיבי קיבה. יתרה מכך, חוקרים רבים גורסים כי תכונותיו האנטיבקטריאליות של הדבש יכולות לעזור להילחם בחיידק ההליקובקטור.
3. שום הוא מזון נוסף בעל תכונות אנטי-בקטריאליות. נראה כי תמציות שום עשויות להאיץ את החלמתם של כיבי קיבה, ואף להפחית את הסבירות להתפתחותם מלכתחילה. יתרה מכך, מחקרים מראים כי צריכת שום יכולה לסייע במניעת התפשטות חיידק ההליקובקטור.
4. כורכום: חוקרים מייחסים
סגולות רפואיות רבות לכורכומין, שהוא המרכיב הפעיל בכורכום. על פי מחקרים חדשים, נראה כי הכורכומין יכול אף לסייע בטיפול באולקוס ובמניעת נזקים הנגרמים על ידי חיידק ההליקובקטור.
5. מזונות עשירים בפלבנואידים: פלבנואידים הם תרכובות המופיעות באופן טבעי בפירות וירקות רבים, הכוללים: פולי סויה, קטניות, ענבים אדומים, קייל, ברוקולי, תפוחים, פירות יער, תה ירוק ועוד. מזונות אלה מסייעים לגוף להילחם בחיידק ההליקובקטור, ואף מגינים על רירית הקיבה ומסייעים בהחלמת הכיבים.
6. אלוורה: היא צמח שנעשה בו שימוש נרחב בתעשיות הקוסמטיקה, התרופות והמזון, והיא ידועה בתכונות האנטי-בקטריאליות שלה. מחקרים מבטיחים שנערכו לאחרונה על בעלי חיים, מראים כי האלוורה עשויה אף להיות יעילה כתרופה נגד כיבי קיבה, אם כי דרושים מחקרים נוספים בבני אדם כדי לאמת את התוצאות.
מקורות וקריאה נוספת:
1. Naturemed
2. healthline.com/health/natural-home-remedies-ulcer
3. healthline.com/nutrition/stomach-ulcer-remedies
4. medicalnewstoday.com/articles/322740